|
Stanislav Chudík

Víťazom SZMF MEDIA CUP-u sa stal tím RTVS

SLO

V piatok sa na ihrisku Mladej Gardy v Bratislave odohral premiérový ročník SZMF MEDIA CUP-u. Turnaja sa zúčastnilo 6 tímov z mediálneho prostredia. Z víťazstva sa po veľkej dráme radovali hráči RTVS.

Tímy boli rozdelené do dvoch trojčlenných skupín. Prvé dva tímy postupovali následne do bojov o cenné kovy. Celky ktoré skončili po základnej časti na poslednom mieste sa následne stretli v boji o konečné 5.-6. miesto.

JOJ-ka s čistým kontom do semifinále

V skupine A sa na prvom mieste umiestnil tím TV JOJ, ktorý získal šesť bodov. Hráči tímu TV JOJ porazili Rádio Aetter 2:0 a RTVS 1:0, základnou skupinou prešli teda s plným počtom bodov a bez inkasovaného gólu.  Na druhom mieste skončili hráči z verejnoprávnej RTVS, ktorí získali tri body  za víťazstvo 2:1 s Rádiom Aetter, ktoré tak skončilo na treťom mieste bez bodu.


Markízáci nenaplnili svoje očakávania

V skupine B sa stretli JOJ ŠPORT, Denník Šport a mužstvo Markízy. V béčku sa najlepšie darilo JOJ ŠPORT, ktorá získala 5 bodov. Prvé dva si pripísali za víťazstvo, o ktorom rozhodli až pokutové kopy. S Denníkom Šport sa zápas v základnej hracej dobe skončil remízou 2:2. O víťazovi tak museli rozhodnúť streli z bieleho bodu. V nich boli úspešnejší práve šporťáci z JOJ-ky  a pripísali si dva body  . V druhom dueli sa zrodil najvyšší výsledok turnaja. JOJ Šport deklasoval rivala z Markízy a nadelil im "kanára". Druhé miesto v béčku si vybojovali hráči Denníku Šport, keď po spomínanej remíze dokázali taktiež zdolať Markízu. Radovali sa z víťazstva 3:0. Markíza, ktorá pred turnajom deklarovala útok na najvyššia miesta, nenaplnila svoje ciele a musela tak bojovať len o konečné 5.-6. miesto.


Dominancia Markízy v boji o 5. miesto

V súboji dvoch tímov, ktoré v základnej skupine nezískali ani bod sa stretli Markíza a Rádio Aetter. Mužstvo Markízy si po tom, čo v základnej skupine síce herne neboli vôbec horším tímom, ale nepremieňali svoje šance, napravili chuť a odniesol si to celok Aetter-u. Pod suverénnym víťazstvom 4:0 sa podpísali Červenka, Sivák, Dzaba a skóre uzatváral Marcišiak. Markíza tak skončila na piatom mieste. Posledné miesto sa ušlo Rádiu Aetter.


Napínavé semifinálové duely

Prvé semifinále proti sebe postavilo TV JOJ a Denník Šport. V ôsmej minúte bolo už 2:0 pre TV JOJ, keď sa presadili Hollý a Hrutka. O tri minúty sme však mali znížené na rozdiel jedného gólu, keď sa na strane Denníka Šport gólovo presadil Vrábeľ. Do konca sme mali zarobené na drámu. TV JOJ to však už v posledných desiatich minútach ustála a mohla sa radovať z postupu do finále.


Druhú semifinálovú dvojicu tvorili JOJ Šport a RTVS. O prvý gólový moment sa postaral Gabura z RTVS. Vyrovnať sa však podarilo Maťašovskému. Keď si už všetci mysleli, že uvidíme rozstrel zo značky pokutového kopu, lopty sa zmocnil v poslednej minúte opäť Gabura a poslal RTVS do finále.


Bronz pre Denník Šport

V dueli porazených semifinalistov sa nakoniec radovali hráči Denníku Šport, keď počas celého duelu viedli. V zápase padlo šesť gólov. Na strane Denníka Šport sa presadili Simandl a hattrick sa podarilo zaznamenať Medvecovi. Za JOJ Šport sa dvakrát presadil Magath. Konečný výsledok 4:2 pre Denník Šport.


Napínavé finále rozhodli až pokutové kopy

Vo finále sa stretli dva televízne tímy. TV JOJ proti RTVS. V riadnom hracom čase padli štyri góly, po dva na každej strane. Do vedenia išli hráči TV JOJ, keď sa presadil Hrutka. O vyrovnanie sa postaral Rybanský. Tri minúty pred koncom išli do vedenia futbalisti TV JOJ, keď gól vsietil Hollý. Už o minútu bolo však opäť vyrovnané, keď sieť rozvlnil Gabura. O všetkom tak musel rozhodnúť rozstrel. V ňom boli úspešnejší hráči RTVS, keď rozhodujúci pokus premenil Košec. RTVS sa tak v premiérovom ročníku SZMF MEDIA CUP-u radovala z víťazstva.


Ocenenia pre najlepších

Za najlepšieho brankára turnaja bol vyhlásený Michal Jantoška z tímu RTVS, ktorý svojimi výkonmi nejedenkrát podržal svoj tím. Najlepším hráčom MEDIA CUP-u sa stal Tomáš Hrutka z TV JOJ. Najlepším strelcom turnaj bol s piatimi gólmi Maxim Magath z JOJ ŠPORT. Za najkrajší gól zvolili vydarenú strelu Martina Simandla z Denníku Šport.


submenu

Tabuľka

Slovensko (SLO) SZMF Media Cup
# Tím Z Skóre Body
1. TVJ TV JOJ 2 3:0 6
2. RTV RTVS 2 2:2 3
3. RAD Rádio Aetter 2 1:4 0

štatistiky

Slovensko (SLO) SZMF Media Cup
1. TVJ Filip Šimora 1 Gólov
2. TVJ Tomas Hrutka 1 Gólov
3. RAD Patrik Benadik 1 Gólov
4. RTV Erik Rybanský 1 Gólov
5. TVJ Karol Áč 1 Gólov
6. RTV Miroslav Kaňuk 1 Gólov
7. RTV Peter Gabura 0 Gólov